Beste zwemmers en zwemtrainers

Durven jullie de uitdaging aan? Op zondag 14 juni 2015 vindt de eerste SingelSwim van Utrecht plaats.

Een zwemtocht van 1,2 of 2 kilometer door de historische grachten van Utrecht. Honderden deelnemers gaan deze unieke uitdaging aan. De start zal vanuit de oude gevangenis aan het Wolvenplein plaatsvinden. Deelnemers kleden zich om in de voormalige gebedsruimte en bibliotheek, hierna zal er een warming-up zijn op de luchtplaats waarna de poorten opengaan en de zwemmers het water in zullen gaan. De finish is halverwege het Lepelenburg. Na afloop is er een spetterend feest voor alle zwemmers en supporters. Het doel van de SingelSwim Utrecht is om samen met Stichting Spieren voor Spieren geld op te halen voor de erfelijke en progressieve spierziekte FSHD. Mensen met de spierziekte FSHD hebben een onzekere toekomst en de kans dat ze in een rolstoel belanden is zeer waarschijnlijk.

De burgemeester van Utrecht, Utrechtse politici en Fox Sports presentator Jan Joost van Gangelen hebben hun deelname reeds toegezegd. Daarnaast wordt de SingelSwim op de achtergrond gesteund door oud topsporters en directeuren uit de semi-publieke en commerciële sector.

Waarom zwemverenigingen?

Naast het algemene klassement (winnaar tijd en winnaar meeste opgebracht) is er ook het klassement voor zwemverenigingen (snelste zwemmers en meeste opgebracht). Naast het altruïstische aspect biedt een dergelijk uniek en groot evenement de mogelijkheid aan zwemverenigingen om bekendheid te creëren.

Zwemverenigingen kunnen vanaf nu andere verenigingen uitdagen en kunnen ook hun officiële teams gaan samenstellen, met natuurlijk de beste zwemmers van hun vereniging. Onthoud dat de winst op 2 manieren kan worden gepakt: door de snelste teamtijd en door de meeste opbrengst voor het goede doel.

Wat kunnen zwemmers zelf doen?

Daag vrienden of een ander team uit om mee te doen. Natuurlijk kun je ook individueel meedoen. Kijk voor meer informatie op www.singelswimutrecht.nl of op Facebook en schrijf je vandaag nog in!

 

 

deel dit bericht: