ZVU Web CZO Zwembadregels
 
De eerste zwemles

Voor de eerste zwemles ontvangt u een schriftelijke oproep. Bij de eerste zwemles mogen de ouders in het bad komen kijken.
Gebruikelijk is dat de kinderen vanuit de (douches) worden opgehaald door de kaderleden en dat ze aan het eind van de zwemles weer naar de douches worden begeleid.

 

Kijkavond

De aanwezigheid van ouders in de zwemzaal leidt de aandacht van kinderen en de lesgevers af. Daarom moeten zij buiten de zwemzaal blijven. Als compensatie voor deze noodzakelijke afwezigheid is er een aantal keer per jaar een ‘kijkavond’ voor ouders die een zwemles willen bijwonen.

 

Familiezwemmen

De zwemlessen gaan het hele jaar door, met uitzondering van 7 weken zomervakantie, de kerstvakantie en dagen rond Pasen en Hemelvaartsdag. Tevens de algemene (feest)dagen als deze op een zwemavond vallen.
De laatste les voor de zomervakantie is er soms familiezwemmen, dan mogen ouders broertjes of zusjes mee zwemmen of worden er spelletjes of wedstrijdjes gedaan.

 

Diplomazwemmen

We proberen 3x per jaar examen te doen voor alle zwemdiploma’s. Voorafgaand aan het examen wordt er een proefexamen afgelegd. De beoordelingscommissie bepaalt dan wie er examen mag doen.

 

N.B.: Alle data worden bekendgemaakt in het clubblad ‘Watermerk’ en op deze site en in de clubagenda.