Corona NIEUWS Update
Zwemvereniging Utrecht

Laatste nieuws

25 januari 2022

Vandaag is aangekondigd dat ook amateur-sportwedstrijden weer zijn toegestaan. Dat betekent dat vanaf komend weekend de waterpolo- en wedstrijdzwemcompetitie weer van start gaan! Bij de wedstrijden mag publiek aanwezig zijn.

14 januari 2022

Na een aantal keer slecht nieuws te hebben gebracht, kunnen we nu eindelijk weer eens met leuk nieuws komen: we mogen weer zwemmen!!
De vereniging is weer open vanaf zaterdag 15 januari 2022 en vanaf maandag 17 januari 2022 zullen we daarom voor alle disciplines (waterpolo, wedstrijdzwemmen, zwemonderwijs, therapiezwemmen en trimzwemmen) weer onze normale trainingstijden hervatten. Op de waterpolocompetitie en wedstrijden voor de wedstrijdzwemmers zullen we nog wel even moeten wachten.

18 december 2021

De vereniging is gesloten van zondag 19 december 2021 t/m vrijdag 14 januari 2022. Dit is de harde boodschap die we jullie helaas weer moeten brengen. Zaterdagavond 18 december 2021 is dan toch het nieuws gekomen dat er verder aangescherpt gaat worden en dat we dus helaas geen alternatieve trainingen meer mogen en kunnen aanbieden als vereniging. De zwembaden zijn per direct gesloten en dat betekent dat we tot en met 14 januari 2022 niet meer kunnen zwemmen

13 November

Naar aanleiding van de persconferentie van vrijdag 12 november 2021 zijn er nieuwe maatregelen aangekondigd.

Voor de sport betekent dit dat er vanaf vandaag (zaterdag 13 november) na 18:00 uur geen publiek meer aanwezig mag zijn bij wedstrijden en trainingen. De horeca in De Kwakel zal sluiten om 20:00 uur. Chauffeurs van bezoekende ploegen die dus geen functionele rol bij de wedstrijd hebben, zullen in de horeca of buiten moeten wachten. De andere maatregelen die in zijn gegaan op zaterdag 6 november blijven ook nog van kracht. Zorg dus dat je je QR code en ID gereed hebt bij betreden van het zwembad en heb respect voor het personeel dat de controles uit moet voeren. Heel veel succes vanavond met jullie wedstrijden! Maak er een sportieve avond van!

4 November

Nieuwe maatregelen
Naar aanleiding van de persconferentie op 2 november 2021 hebben we helaas weer met aanscherpingen van de regels te maken in de zwembaden om de verspreiding van het coronavirus te beperken. Dit betekent dat vanaf komende zaterdag 6 november 2021 een coronatoegangsbewijs verplicht is om het zwembad te betreden.

Daarnaast is het advies om buiten het water zo veel als mogelijk 1,5 meter afstand te houden.

Deze aangekondigde verscherpingen gelden voor alle publiek, ouders en sporters die ouder zijn dan 18 jaar en het zwembad willen betreden. Deze regel geldt niet voor trainers, coaches, officials en vrijwilligers. Dit geldt zowel voor deze personen van de eigen vereniging en, bij wedstrijdsporten, voor deze personen van de bezoekende teams.

Horeca
De regels voor horeca in de Kwakel zijn als volgt:

 • In ruimtes die alleen ten behoeve van de horecafunctie toegankelijk zijn, is een coronatoegangsbewijs noodzakelijk.
 • Voor het zittend nuttigen van eten en drinken binnen in de horeca geldt:
  • Dat een coronatoegangsbewijs verplicht is voor bezoekers van 13 jaar en ouder;
  • Geen maximaal aantal bezoekers;
  • Openingstijden horeca: tussen 06.00 uur ‘s ochtends en 00.00 uur ’s avonds;
  • Entertainment is toegestaan.

Controle in zwembad De Kwakel
Als vereniging hoeven wij in zwembad De Kwakel niet zelf de controle uit te voeren op de corona toegangsbewijzen. Dit zal bij de receptie in de hal worden gedaan door personeel van het zwembad. Als vereniging willen wij hen zoveel als mogelijk ondersteunen om de druk op deze controles beperkt en controleerbaar te houden. Wij vragen van al onze leden dan ook het volgende:

 • Houd je QR code en identiteitsbewijs gereed bij binnenkomst van het zwembad.
 • Kom niet allemaal tegelijk en vlak voor de training, maar zorg dat je ruim op tijd bij het zwembad bent.
 • Ga niet in discussie en heb respect voor het personeel.
 • Ben je vrijwilliger, trainer, coach of official? Meld je dan ook netjes even bij de receptie en loop niet rechtstreeks naar de zwemzaal.
 • Ben je je toegangsbewijs vergeten? Dan worden er geen uitzonderingen gemaakt en zal je naar huis moeten om deze op te gaan halen.

 

 

23 september

Vanaf zaterdag 25 september 2021 vervallen de coronamaatregelen in de zwembaden! Vanaf komende zaterdag is het dus weer mogelijk om:

 • Om te kleden in de kleedkamers voorafgaand aan de training
 • Te douchen na de training
 • Gebruik te maken van de grote kleedkamers na de training

De looproutes komen te vervallen in het zwembad, maar de lijnen blijven voorlopig nog wel even op de vloer geplakt.

In en naast het water hoeft geen 1,5 meter afstand meer te worden gehouden en ook niet op de tribune. Advies blijft natuurlijk wel om daar waar mogelijk nog zoveel mogelijk deze afstand wel te bewaren.

De regels voor horeca in de Kwakel zijn als volgt:

 • In ruimtes die alleen ten behoeve van de horecafunctie toegankelijk zijn, is een coronatoegangsbewijs  noodzakelijk.
 • Voor het gebruik van terrassen buiten geldt dat een coronatoegangsbewijs niet verplicht is.
 • Voor het zittend nuttigen van eten en drinken binnen in de horeca geldt:
  • Dat een coronatoegangsbewijs verplicht is voor bezoekers van 13 jaar en ouder;
  • Geen maximaal aantal bezoekers;
  • Openingstijden horeca: tussen 06.00 uur ‘s ochtends en 00.00 uur ’s avonds;
  • Entertainment is toegestaan.

We vragen jullie allemaal natuurlijk nog steeds om thuis te blijven bij klachten!

Laatste protocol verantwoord zwemmen