ZVU_Icoontje_Wedstrijdzwemmen

ERVAREN of zwemmen

iets voor jou is? 

Wedstrijdzwemmen bij Zwemvereniging Utrecht

Met wedstrijdzwemmen kan je al op een jonge leeftijd, vanaf 6 jaar, beginnen. Zodra je in het bezit bent van een A-, B- en C-Diploma en evt. bezig bent met je zwemvaardigheid en je graag verder wilt gaan met zwemmen ben je bij ons welkom bij de wedstrijdafdeling van Zwemvereniging Utrecht.

Bij wedstrijdzwemmen leer je vier verschillende zwemslagen (borstcrawl, rugcrawl, schoolslag en vlinderslag) die gezwommen worden tijdens wedstrijden. Deze slagen en de bijbehorende starts en keerpunten blijf je trainen om deze te verbeteren en te optimaliseren voor wedstrijden. Uiteraard werk je ook aan het opbouwen van kracht en conditie, zodat je sneller kunt zwemmen.

Onze wedstrijdploeg bestaat uit jongens en meisjes vanaf de leeftijd van ongeveer 8 jaar tot en met Senioren (18 jaar en ouder).
We trainen in vaste groepen een 4 keer in de week onder leiding van ervaren trainers.
De groepsindeling wordt gemaakt aan de hand van:
• Het zwemniveau bij zwemmers/zwemsters
• Het snelheidsniveau van de zwemmers/zwemsters
• Motivatie van de zwemmers/zwemsters

Sommige groepen zwemmen twee keer per week, andere groepen kunnen vaker trainen tot vier keer per week.

Al snel doe je mee met zwemwedstrijden, zoals minioren-wedstrijden of klassementswedstrijden. Later volgen ook de competitie tegen andere verenigingen, limietwedstrijden en eventueel wedstrijden op nationaal niveau als je hier limieten voor behaalt.
Wedstrijdzwemmen is met elkaar trainen om tot een betere individuele prestatie te komen. Trainen met elkaar is leuk, gezellig en je stimuleert elkaar om sneller te gaan zwemmen en op een hoger niveau te komen.

Tijdens wedstrijden ben je met een grote ploeg in het zwembad aanwezig onder leiding van het trainersteam. We vormen dan een team en moedigen elkaar ook aan wanneer er wordt gezwommen.
Samen uit, Samen thuis !!!

Interesse?!

Lijkt het je leuk om een keer mee te komen doen? Stuur ons een mail en dan laten we weten wanneer je mee kan komen doen voor een proeftraining. Dit kan via mailadres: wedstrijdzwemtrainers@zvutrecht.nl. Vermeld je naam, adres, geboortedatum en zwemdiploma’s en dan nemen wij contact met je op voor een proeftraining.

Contributie

Het contributiejaar loopt van september tot en met augustus. Wij zijn ook aangesloten bij het U-pasbureau. De daadwerkelijke korting op de contributie is afhankelijk van wat u wilt besteden van uw budget en of dit nog beschikbaar is.

Clubkleding voor Wedstrijdzwemmen

Bij wedstrijden dragen we een clubpolo en broekje en tijdens de race een badmuts met het logo van Zwemvereniging Utrecht. Zo zijn we goed herkenbaar voor iedereen. Bij Zwemvereniging Utrecht dragen de wedstrijdzwemmers een eigen zwembroek (ook wel ‘jammer’ genoemd) of badpak dat voldoet aan de eisen van de FINA (Zwembond).

wedstrijdzwemtrainers@zvutrecht.nl

Locatie
Alle zwemlessen en sporten vinden plaats in:
Zwembad De Kwakel
Paranadreef 10
3563 AX Utrecht (Overvecht)

030 - 258 17 40

wedstrijdzwemmen@zvutrecht.nl